Welkom op Landgoed Van den Bergh

 

* De Doksenclub is gevestigd op Landgoed Van den Bergh

Landgoed Van den Bergh:

Medio 2008 heeft de heer Van den Bergh opdracht gegeven aan de Architect ir. Philip Dikland van KDV architecten, KDV heeft een uitstekende ervaring in Suriname en het Caribisch gebied sedert 1983.
Het ontwerp moest passen bij de 23 hectare grond welke van de heer Mahabier is gekocht. Enerzijds was een gedeelte zwam. Op dit gedeelte is de woning gerealiseerd van 714 m2 en is eind 2010 in gebruik genomen door de familie Van den Bergh.

De woning ligt ca 1,5 meter hoger dan de Libanonweg, dit kon worden gerealiseerd door een zeer grote vijver te graven en deze grond van de vijver te gebruiken om de grond rondom de woning te verhogen.

Al in een zeer vroeg stadium (tijdens de bouw) is de lange oprijlaan gerealiseerd (350 meter) en de daarbij behorende palmboompjes gepland.

Medio 2012 heeft de familie Van den Bergh contact gezocht met een tuinarchitect, t.w. ….Pienas. de heer ..Pienas heeft zijn studie als architect afgerond in 2010 te Rotterdam, gezien zijn achtergrond heeft de heer Pienas een goede binding met Suriname.

De heer Pienas heeft een uitgebreid plan gemaakt om de tuin rondom de woning in stappen architectonisch te realiseren, derhalve is in 2012 een aanvang gemaakt om achter de woning een riant zwembad geheel betegeld met mozaïek tegeltjes construeren.

Ook voor de woning is een aanvang gemaakt met de rotonde en een daarbij behorend fonteintje

Huize Van den Bergh